Een moment geduld a.u.b.

Webtool Veiligheidsladder

30 dagen gratis toegang met een proefabonnement

Probeer het zelf

Webtool Veiligheidsladder

De Veiligheidsladder is een certificatieschema om het veilgheidsbewustzijn en bewust veilig handelen in bedrijven te beoordelen, te meten en continu te verbeteren. Bij de Veiligheidsladder heeft NEN een Webtool Veiligheidsladder ontwikkeld. Met deze webtool kunnen bedrijven op een gemakkelijke manier tot een zelfverklaring komen.

Hoe werkt deze webtool?

De webtool is een SAQ (Self Assessement Questionnaire). Aan de hand van vragen kunt u de veiligheidscultuur binnen uw bedrijf toetsen, en analyseren hoe de veiligheid van uw werknemers is ingebed in de organisatie. Als beheerder van de webtool kunt u eenvoudig de SAQ versturen en beheren. De vragenlijst heeft 233 vragen en kan tussentijds gestopt en opgeslagen worden, om op een ander moment weer verder te gaan. De vragenlijst is opgebouwd volgens het certificatieschema van de Veiligheidsladder.

Bij het aanmaken van een vragenlijst kunt u aangeven voor welke trede u gecertificeerd wilt worden. De respondenten krijgen dan alleen de vragen van die trede (én de lagere treden) om te beantwoorden.

(Proef)abonnement

Tijdens een periode van 30 dagen kunt u gratis gebruik maken van deze webtool. Vraag hier een gratis proefabonnement aan.

Neem direct een abonnement. Voor bedrijven met 1-25 werknemers betaalt u € 100,-. Voor bedrijven met meer dan 25 werknemers betaalt u € 250,-. Vraag hier een abonnement aan.

Online Dossier (SAQ+)

Met het Online dossier kunt u als gebruiker van de Webtool Veiligheidsladder uw opdrachtgevers inzage geven in de stand van zaken van uw veiligheidscultuur ten behoeve van de SAQ Statement en Statement Ervaringsaudit. U plaatst zelf de documenten in dit Online dossier en geeft aan welke ‘lezers’ deze documenten kunnen inzien. Het online dossier is opgezet voor de volgende documenten:

  • SAQ rapportage: een rapportage uit de Webtool Veiligheidsladder met de scores en trede die u behaald heeft op de Veiligheidsladder.
  • GAP analyse: een analyse waarin u aangeeft welke onderdelen u nog niet behaald heeft voor de volgende trede van de Veiligheidsladder.
  • Actieplan: een plan met de acties van uw bedrijf voor de komende periode op het gebied van de veiligheidscultuur.
  • SAQ statement: een verklaring van een Ladder Certificerende Instelling (LCI) waarin staat dat de hiervoor genoemde documenten aanwezig zijn en dat deze van voldoende kwaliteit zijn. Dit document plaatst u zelf nadat u het van de LCI heeft ontvangen.
  • Ervaringsstatement: een beoordeling van de LCI van de aanwezigheid en kwaliteit van de veiligheidscultuur en of de hiervoor genoemde documenten aanwezig zijn en van voldoende kwaliteit zijn. Ook dit document plaatst u zelf nadat u het van de LCI heeft ontvangen.

Lezer van Online dossier
U kunt als lezer inzage hebben in het Online dossier van uw contractanten. U ontvangt van NEN een e-mail om een wachtwoord aan te maken. Met uw e-mailadres en wachtwoord kunt u vervolgens inloggen en de documenten bekijken.

Voordelen van Webtool Veiligheidsladder

  • Eenvoudig SAQ-uitnodigingen versturen
  • Duidelijke rapportages
  • Helder resultaat van uw trede op de ladder

Probeer ‘Webtool Veiligheidsladder’ nu gratis 30 dagen uit.
U heeft hierbij geen aankoopverplichting en het proefabonnement stopt automatisch.

Probeer het zelf

De Veiligheidsladder: Samen zorgen voor bewust veilig werken